Kovárna Viva se stala vlastníkem prostějovské firmy SwissCentrum Engineering

23.10.2014 14:48

V úterý 14. 10. 2014 proběhla v Prostějově důležitá obchodní transakce mezi společností Kovárna VIVA a.s. a firmou SwissCentrum Engineering, s.r.o. Zlínská firma odkoupila stoprocentní podíl této firmy a stala se tak jejím novým majitelem.

Kovárna Viva se stala vlastníkem prostějovské firmy SwissCentrum Engineering
Foto: Kovárna Viva
Popisek: Kovárna Viva ve Zlíně.

Cílem akvizice je rozšíření portfolia v oblasti obrábění a především zvýšení výrobní kapacity v oblasti výroby nástrojů a obrábění výkovků. Pro mateřskou firmu Kovárnu VIVA i pro její prostějovskou dceru Alper a.s. je výhodně situována do její bezprostřední blízkosti. „Společnost SCE disponuje kvalifikovanými a šikovnými pracovníky, chceme proto využít jejího potenciálu a firmu dále rozvíjet,“ říká výkonný ředitel Kovárny VIVA Petr Kročil.

„Jsme rádi, že se nám podařilo v poměrně krátkém čase se domluvit na podmínkách prodeje právě s takovým subjektem jako je Kovárna VIVA,“ uvádí dosavadní majitel Daniel Chlubna a dodává: „Jednou z klíčových podmínek prodeje společnosti byla má snaha prodat firmu společnosti, která bude natolik silným a zkušeným subjektem v oboru, že poskytne našim zaměstnancům perspektivu do budoucna a zajistí další rozvoj společnosti.“

Společnost SwissCentrum Engineering, s.r.o. vyrábí především přesné lisovací nástroje. V minulosti byla součástí Agrostroje Prostějov, nástupce slavné firmy Wichterle a Kovařík.

Po loňské úspěšné akvizici společnosti Alper, a.s. v roce 2013 jde už o druhou obchodní transakci v Prostějově. Počet nových spolupracovníků Kovárny VIVA v tomto regionu tak nákupem společnosti SwissCentrum Engineering, s.r.o. překročil stovku zaměstnanců. Plánovaný obrat obou prostějovských firem by v roce 2015 měl překročit 200 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…