Kraj Vysočina: Opravy uzavřou hlavní vstup do novoměstské nemocnice

14.08.2023 7:05 | Tisková zpráva

Od středy 16. srpna až do května příštího roku bude zcela uzavřený hlavní vstup do areálu Nemocnice Nové Město na Moravě. Důvodem jsou postupující práce na rekonstrukci druhé části vstupního pavilonu. „Práce přijdou na 73 milión korun a Kraj Vysočina, jako zřizovatel nemocnice, je hradí ze svého rozpočtu a z evropské dotace. Veškerá doprava i pěší budou moci využívat vyznačené náhradní trasy,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek.

Kraj Vysočina: Opravy uzavřou hlavní vstup do novoměstské nemocnice
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Pro pěší a osoby pohybující se pomocí invalidního vozíku bude zpřístupněný nový vchod, a to nedaleko stávajícího hlavního vstupu – na Žďárské ulici pod horní lékárnou. V místě bude i nový přechod pro chodce. Vchod do lékárny ze Žďárské ulice bude uzavřený, lékárna bude přístupná pouze z areálu nemocnice. „Pro imobilní pacienty bude u vstupu ke schodišti k lékárně z areálu nemocnice k dispozici zvonek, kterým bude možné přivolat lékárnici, která imobilního zákazníka obslouží,“ doplňuje technický náměstek Nemocnice Nové Město na Moravě Jiří Drdla.

Motoristé budou pro vjezd i výjezd z novoměstské nemocnice používat dolní bránu. Na tuto skutečnost bude upozorňovat i nové dopravní značení. „Závora u této brány bude trvale otevřená. Pohyb vozidel po komunikacích v areálu nemocnice bude obousměrný. Parkování vozidel v areálu nemocnice zůstává beze změny, tedy parkování bude možné pouze na vyhrazených parkovištích,“ informuje Jiří Drdla.

V celém nemocničním areálu krajské nemocnice se doprava řídí pravidlem pravé ruky. Přednost má vždy vozidlo přijíždějící zprava. Autobusová doprava do i z nemocnice zůstane zachována. „Autobusová zastávka městské hromadné dopravy bude přesunutá ke kotelně. Autobus bude zajíždět do areálu nemocnice spodní branou a pojede okolo kotelny s výjezdem opět ve spodní bráně,“ upřesnil Jiří Drdla.

Stavební práce na druhé části vjezdového pavilonu běží za provozu už dva měsíce. Výsledkem bude nejen modernizace všech pater, ale i laboratorních a dalších provozů. Projekt v této fázi počítá s rozšířením původního vjezdu, který je koncipován jako bezbariérový a s doplněním chodníku pro pěší. Kompletní dokončení modernizace vjezdového pavilonu Nemocnice Nové Město na Moravě se očekává v druhé polovině příštího roku.

Pokud jde o dalších projekty, které jsou v přípravě a promítnou se do kvality péče poskytované novoměstskou nemocnicí, pak jde podle informací Karla Janouška například o pavilon dialýzy. Kraj Vysočina nyní dokončuje projektovou dokumentaci pro stavební povolení, do konce roku bude připravena provádění dokumentace. Výstavbu plánuje kraj, který bude vše platit, spojit s plánovanou rekonstrukcí pavilonu gynekologie. Pokud půjde vše dle harmonogramu, budou práce zahájeny ještě příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …