Kraj poskytne 400 tisíc na odstranění akutních škod na Králicku

10.07.2015 10:42

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický svolal na páteční ráno mimořádné jednání Rady Pardubického kraje. Důvodem byla nutnost řešení vzniklých škod po větrné smršti, která se v noci na středu přehnala Králickem a napáchala milionové škody.

Kraj poskytne 400 tisíc na odstranění akutních škod na Králicku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Postiženo bylo především známé středisko Dolní Morava. Kraj z tohoto důvodu uvolnil ze svého rozpočtu částku 400 tisíc korun čtyřem subjektům: městu Králíky, obcím Dolní Morava a Nekoř, a také společnosti SNĚŽNÍK a.s., která je provozovatelem střediska na Dolní Moravě.

„Poskytnutá částka slouží na odstranění škod a zajištění bezpečnosti turistů v této významné a oblíbené oblasti. Částka 100 tisíc korun na jeden subjekt je nejvyšší možnou, kterou můžeme jako kraj poskytnout v takto krátké době pouze se schválením krajské rady,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Chceme, aby bylo v co nejkratší době zajištěna bezpečnost turistů a umožněn jejich bezproblémový pohyb v zasažené oblasti,“ dodal hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…