Královéhradecký kraj: Další vlna kotlíkových dotací uspokojila všechny oprávněné žadatele

08.01.2019 19:59

Královéhradecký kraj schválil již pátou vlnu kotlíkových dotací od roku 2016. V té zatím poslední půjde na výměnu stávajících neekologických zdrojů vytápění na pevná paliva v domácnostech více než 90 milionů korun.

Královéhradecký kraj: Další vlna kotlíkových dotací uspokojila všechny oprávněné žadatele
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

V následujících dnech se uzavřou smlouvy s 818 příjemci této dotace. Všechny jejich nevyhovující zdroje vytápění budou vyměněny za nové v průběhu roku 2019.

Největší zájem byl o tepelná čerpadla, a to v 433 případech. Dále se v rámci této výzvy ve 156 domácnostech objeví nový kondenzační plynový kotel. Ve zbývajících budou instalovány nové kotle na pevná paliva splňující normy EU.

„Z výzvy otevřené loni v září bylo možno podpořit všechny žadatele, kteří splnili podmínky dotačního programu. Díky dobré publicitě kotlíkových dotací ze strany administrativního týmu a pořádání informačních seminářů nesplnilo podmínky pouze 43 žádostí, které musely být z dalšího hodnocení vyřazeny,“ uvedl radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací se nyní připravuje na zpracování a předložení žádosti o nový grant pro roky 2019 až 2021. Ministerstvo životního prostředí již včera zveřejnilo výzvu pro kraje. Královéhradecký kraj by mohl pro tento účel získat až 210 milionů korun.

Administrativní tým „kotlíků“ na krajském úřadu průběžně vyhodnocuje čerpání dotačních prostředků, a pokud dojde k úspoře, operativně umožní přístup dalším žadatelům formou doplňkové výzvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…