Královéhradecký kraj: Provoz Domova v Tmavém Dole je úspornější

09.11.2018 17:11

Domov Důchodců Tmavý Důl ve Rtyni v Podkrkonoší prošel stavebními úpravami, které sníží náklady na jeho provoz. Zateplení dvou pavilonů a související stavební práce vyšly na 4,66 milionu korun.

Královéhradecký kraj: Provoz Domova v Tmavém Dole je úspornější
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Zateplení jsme provedli na základě energetického auditu. Zvolili jsme pouze taková opatření, která mají největší přínos z ekonomického hlediska a vynaložené náklady se nám časem vrátí formou úspory energií a také delší životností budov,“ uvedl radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a majetku.

Stavební práce trvaly od loňského srpna a spočívaly v zateplení pláště druhého a třetího oddělení, což jsou dva konstrukčně i provozně totožné pavilony, a dále v zateplení spojovacího krčku. Zateplily se také stropy pod půdním prostorem a vyměnily některé vnější výplně otvorů. Byly osazeny nové parapety a dešťové žlaby. Celkové náklady dosáhly částky 4,66 milionu korun včetně DPH.

„Doufám, že klientům se zde bude žít ještě lépe než dosud. Zateplení dvou pavilonů byl první krok, na který v horizontu dvou let naváže výstavba zcela nového objektu splňujícího veškeré současné nároky na komfort klientů i personálu,“ doplnil náměstek hejtmana Vladimír Derner odpovědný za oblast sociálních věcí.

Domov Důchodců Tmavý Důl slouží v současnosti rovné stovce seniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …