Královéhradecký kraj: Sezonní vlaky odvezou turisty až do Polska

26.04.2016 21:10

Začátek turistické sezony ohlašují i víkendové železniční spoje do příhraničních polských měst, které se rozjedou již o víkendu. Od soboty 30. dubna bude možné využívat přímého vlakového spojení z Trutnova do Jelenie Góry a Lubawky. Dopravu bude zajišťovat moderní vlaková souprava.

Královéhradecký kraj: Sezonní vlaky odvezou turisty až do Polska
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Vlaky budou jezdit třikrát denně a to o sobotách, nedělích a také 2., 3., 26. a 27. května a 15. srpna. Poslední vlaky pojedou 4. září.

„Cestující budou ve vlaku odbaveni vždy dvakrát. Jednou na českém území za české koruny nebo za polské zloté a podruhé na polském území, kde je možné platit jen zlotými. Zvláštností je, že jízdenka zakoupená na státní hranici platí až do první stanice za hranicí v druhém státě. V praxi tedy cestující, který si zakoupí jízdenku z Trutnova do Královce na státní hranici, pojedete na tuto jízdenku až do polské Lubawky,“ říká náměstek hejtmana Karel Janeček, který je odpovědný za oblast dopravy.

Z polské Jelenie Góry vlaky odjíždějí vždy v 6.57, 11.55 a 16.23. Odjezdy z trutnovského hlavního nádraží jsou v 9.29, 14.24 a 19.09. Ve vlacích společnosti GW Train Regio je možné přepravovat také jízdní kola.

Další možností je koupit si v pokladně v Trutnově hl. n. za 279,- Kč jízdenku „Celodenní region Královéhradecký+Polsko“ pro jednoho cestujícího, případně za 359,- Kč jízdenku „Skupinová víkendová region Královéhradecký+Polsko“, která o víkendech a českých státních svátcích platí pro dva dospělé a tři děti. Tyto jízdenky jsou jednodenní a platí také v Dolnoslezském vojvodství.

Novinkou letošního roku je denní jízdenka pro libovolný počet jízd „Královec+“ za 120,- Kč, která platí jeden den v úseku Svoboda nad Úpou-Trutnov-Královec-Lubawka-Kamienna Góra-Jelenia Góra ve vlacích GW Train Regio a.s. a Koleje Dolnośląskie, pro děti a důchodce je jízdenka za 60,- Kč. Tuto jízdenku prodá cestujícím pouze průvodčí ve vlaku GW Train Regio a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…