Královéhradecký kraj se připojil k výzvě na oživení regionální ekonomiky

13.05.2020 15:02

Královéhradecký kraj se připojil k výzvě Svazu místních samospráv ČR a Libereckého kraje, která je adresovaná Vládě a Parlamentu ČR. Výzva „Pomozme obcím, městům a regionům rozhýbat regionální ekonomiku“ navrhuje například novelu zákona o rozpočtovém určení daní.

Královéhradecký kraj se připojil k výzvě na oživení regionální ekonomiky
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Stejně jako ostatní signatáři výzvy jsme přesvědčeni, že v současné situaci je nezbytné nekrátit příjmy obcí a krajů, ale navíc přijít s jejich přímou a cílenou podporou. Samosprávy jsou připravené se zavázat, že veškerou podporu od státu investují výhradně do veřejných potřeb na svém území – především do obnovy krajinných struktur, školských zařízení, komunitních center, sociálních bytů, energetických opatření, oprav komunikací a dalších,“ říká radní pro finance Rudolf Cogan.

Mezi navrhovanými možnostmi je novela zákona o rozpočtovém určení daní, efektivnější nastavení dotačních programů a pomoc při sjednávaní bezúročných půjček. Tato opatření navrhl Svaz místních samospráv ČR vládě již koncem března a odkazuje se na Strategii regionální rozvoje schválenou loni v listopadu.

Sdružení místních samospráv ČR tvoří zhruba dva tisíce menších měst a obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…