Královéhradecký kraj vybavuje nové pavilony náchodské nemocnice

10.11.2020 12:39

Královéhradecký kraj nadále investuje do své největší nemocnice. V jejím areálu byla nedávno dokončena výstavba dvou nových pavilonů, která je největší investicí v historii kraje.

Královéhradecký kraj vybavuje nové pavilony náchodské nemocnice
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Provedením stavebních prací modernizace Oblastní nemocnice Náchod zdaleka nekončí. Kraj nyní ve spolupráci s nemocnicí pořizuje vybavení pro jednotlivá oddělení. Díky těmto investicím vzniká v Náchodě moderní zdravotnické zařízení na úrovni 21. století,“ říká první náměstek hejtmana Pavel Bulíček, který je odpovědný za oblast inovací, investic a informační technologie.

Do náchodské porodnice kraj pořídí dvě elektricky polohovatelné porodní postele v hodnotě přes 850 tisíc korun bez DPH.

Novorozenecké oddělení kraj vybaví čtyřmi novorozeneckými vyhřívanými lůžky s integrovanou resuscitační jednotkou, šesti novorozeneckými vyhřívanými lůžky s fototerapií, vše včetně pasivních matrací, a dále dvěma lampami pro fototerapii (léčbu světlem). Za dodávku kraj zaplatí 3,85 milionu korun bez DPH.

Kraj také investuje do nákupu dvou bariatrických lůžek sloužících pro pacienty s nadváhou. Součástí nákupu jsou i matrace a dva noční stolky. Vysoutěžená hodnota tohoto vybavení je přes 1,12 milionu korun bez DPH.

Nákup vyšetřovacích lehátek vyjde na 363 tisíc korun bez DPH. Pro nové prostory nemocnice kraj pořídí osm pevných lehátek, 13 vyšetřovacích dvoudílných lehátek a jedno hydraulické lehátko používané při léčbě hybných poruch u novorozenců.

„U všech uvedených zakázek kraj vysoutěžil ještě poskytování pětiletého pozáručního servisu. Na rozdíl od samotného pořízení majetku si jej ale bude hradit sama náchodská nemocnice,“ dodává radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy a majetku.

Náchodská nemocnice je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem, které slouží spádové oblasti pro více než 200 tisíc obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …