Královéhradecký kraj vyplácí náhrady za škody, způsobené vlkem a vydrou

09.11.2017 20:40

Další tři chovatelé z Královéhradeckého kraje se v těchto dnech dočkali odškodění za újmu, kterou jim způsobil některý ze zvláště chráněných živočichů. Za usmrcené ovce a ryby si rozdělí 150 tisíc korun. Tyto prostředky již uvolnilo na krajský účet Ministerstvo financí ČR.

Královéhradecký kraj vyplácí náhrady za škody, způsobené vlkem a vydrou
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

V letošním roce již bylo vyhověno devíti žádostem a na konta chovatelů odešlo 261 tisíc korun. Krajský úřad však eviduje dalších 13 žádostí o náhradu v celkové výši 210 tisíc korun, které dosud čekají na vyřízení.

„V jednom případě se jednalo o škody způsobené vlkem v lokalitě Jestřebích hor, ve dvou dalších napáchala škody vydra říční. Poškozené subjekty byly z Rychnovska, Trutnovska a Hradecka,“ uvedl radní Karel Klíma odpovědný za vodní hospodářství, životní prostředí a zemědělství.

Chovatelé, jimž způsobil škodu zvláště chráněný živočich, mohou už od roku 2002 žádat o odškodnění prostřednictvím nárokové dotace Ministerstva financí ČR. Poškození ale musejí své nároky řádně doložit – v případě újmy způsobené vlkem zprávou veterináře a rovněž potvrzením ze strany místně příslušného orgánu na ochranu přírody a krajiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…