Lékárny při kontrolách ČOI na severu Moravy neobstály

15.05.2018 16:49

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje provedla na základě častých dotazů spotřebitelů kontroly volně prodejného sortimentu v lékárnách. Celkem uskutečnila 49 kontrol a porušení zákona inspektoři zjistili u 36 z nich, což je 73 %.

Lékárny při kontrolách ČOI na severu Moravy neobstály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékárna, ilustrační foto

Česká obchodní inspekce provedla v Olomouckém a Moravskoslezském kraji 49 kontrol v lékárnách. Zaměřila se na prodej volného doplňkového sortimentu, který nespadá do rámce lékárenské péče. Konkrétně se jednalo o kontroly poctivosti prodeje, řádné označení nabízených výrobků cenou, povinnými informacemi o výrobcích, reklamace, slevy a doklad o zakoupení. Nedostatky byly zjištěny u 36 prodávajících, tj. v 73 %, kdy nejvíce (ve 32 případech) neinformovali spotřebitele řádně o ceně výrobků v prodejní nabídce v souladu s cenovými předpisy nebo prodávající (ve 4 případech) neinformovali spotřebitele jasným, srozumitelným a snadno dostupným způsobem o subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů.

Česká obchodní inspekce za zjištěné nedostatky uložila 34  pokut formou příkazu na místě v celkové hodnotě 80 500 Kč. Ve dvou případech jsou zjištěné nedostatky řešeny ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…