Lesy ČR: Lesní správa v Chocni sídlí v nové dřevostavbě

26.04.2019 19:57

Dřevostavbu na Tocháčkově kopci v Chocni postavily Lesy České republiky za téměř 28,1 milion korun bez DPH. Od května v ní bude úřadovat tamější lesní správa.

Lesy ČR: Lesní správa v Chocni sídlí v nové dřevostavbě
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Původně správa sídlila v historické budově v Pernerově ulici v nevyhovujících podmínkách s velkými režijními náklady. „Proto jsme se rozhodli postavit dřevostavbu a starou budovu zatím pronajímat,“ uvedl Karel Fišer, krajský ředitel Lesů ČR v Chocni. Staveniště podnik předal firmě v říjnu roku 2017. Letos v únoru skončily stavební práce a do dubna se zařizovaly kanceláře.

Nosnou konstrukci podzemního podlaží tvoří monolitický železobeton a nadzemního podlaží dřevěný skelet. Jde o tak zvanou sendvičovou dřevostavbu. V budově dominuje obklad z masivního dřeva, zejména modřínu a smrku. Podzemní podlaží je z vnějšku obloženo štípanou břidlicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

22:03 Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. …