Lesy ČR zahajují odstraňování poškozeného porostu v místě sesuvu na D8

11.03.2014 20:59

Lesy České republiky, s. p., a Ředitelství silnic a dálnic ČR, státní příspěvková organizace, podepsaly 7. března 2014 smlouvu upravující vzájemnou spolupráci při odstraňování sesuvu na budované dálnici D8 v katastrálním území Dobkovičky u obce Velemín v okrese Litoměřice v Ústeckém kraji.

Lesy ČR zahajují odstraňování poškozeného porostu v místě sesuvu na D8
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Sesuv způsobil destrukci přiléhajícího svahu. Půdní sesuv nebývalého rozsahu včetně rostoucího lesního porostu zapříčinil vznik mnohačetných trhlin s narušením stability okolního lesa. Před asanací svahu musí být poškozené porosty co nejdříve odstraněny. Na řešení akutního problému se LČR s  ŘSD konstruktivně domluvily. Dohodou je naplněn předpoklad, že se sesuv podaří z D8 odstranit v co nejkratším možném termínu. Lesy ČR udělají maximum možného.

V návaznosti na podepsanou smlouvu Lesy ČR dnes zahajují asanační práce. Ty budou spočívat ve zřízení provizorních přibližovacích linek a následném odstranění poškozeného porostu vykácením. Po celou dobu bude věnován maximální důraz na bezpečnost prováděných prací. Do míst těžby platí zákaz vstupu veřejnosti, Lesy ČR proto veřejnost žádají, aby ve vlastním zájmu tento zákaz respektovala.

Pokud bude příznivé počasí, LČR předpokládají, že činnosti ukončí na přelomu března a dubna tak, aby mohl být následně zahájen geologický průzkum předcházející samotné stabilizaci svahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…