Lesy ČR: Společný lesnický projekt s Hnutím Duha začal

16.07.2019 17:18

Dobrovolníci tento týden v režii státních lesníků opravují, stavějí i bourají lesní oplocenky v Českém ráji. Příští týden bude další skupina vysévat na vytěžených plochách ve Městě Albrechtice na severní Moravě semena břízy. Ochrana a obnova lesa je společným tématem Lesů České republiky i Hnutí Duha.

Lesy ČR: Společný lesnický projekt s Hnutím Duha začal
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Oplocenky zabrání zvěři v okusování a olupování mladých jedlí a listnáčů, zejména dubů. Dobrovolníci dělají smysluplnou práci a je za nimi vidět,“ ocenil jejich týdenní působení ve státních lesích hořický lesní správce z Lesů ČR Jiří Dunda.

Příští týden čeká další skupinu kalamitní kůrovcová oblast v okolí Města Albrechtice. Na holých plochách vysejí semeno břízy, ideální přípravné dřeviny pro nový les. „Teplota na vykácených svazích může být hodně vysoká, takže se v půdě ujme málokterá dřevina. Semenáčky břízy ale odolávají i v extrémních podmínkách. Bříza navíc rychle roste, takže je pro kalamitní holiny vhodná,“ uvedl Jan Skalík z Hnutí Duha, který se obou Týdnů pro les zúčastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…