Lesy ČR: Ve Vlastivědném muzeu Jesenicka se návštěvníci vydají do lesa

06.06.2015 9:36

Interaktivní výstava o lese a jeho obyvatelích nazvaná „Mnoho životů jednoho stromu“ se v úterý 9. června otevře ve Vlastivědném muzeu Jesenicka v Jeseníku. Vernisáž začíná v 18 hodin. Výstavu podpořily Lesy ČR.

Lesy ČR: Ve Vlastivědném muzeu Jesenicka se návštěvníci vydají do lesa
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Jaký význam má strom pro rostliny, živočichy i člověka - truhláře, řezbáře nebo lesníka? Na tuhle a další otázky si odpovědí návštěvníci výstavy v Jeseníku. „Expozici jsme doplnili fotografiemi, které v roce 2013 pořídili naši lesníci. Snímky zachycují jedinečné okamžiky v lese,“ uvedl Tomáš Pospíšil, krajský ředitel podniku ze Šumperka. Netradiční výstava podnítí všechny smysly. Návštěvníci si také vyzkouší aktivity spojené s lesní pedagogikou, které věnují pozornost lesnímu ekosystému. Budou ale poznávat i houby a podle typu budky i její obyvatele. Přijďte, uvidíte…

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…