Lesy ČR: Vodní nádrž Bojanovice – Hubert na Znojemsku prošla díky Lesům ČR rekonstrukcí

06.09.2014 8:58 | Zprávy

Jen necelý 1,5 kilometru jižně od obce Bojanovice na Znojemsku v Jihomoravském kraji se na Hlubokém potoce nachází Lesy ČR kompletně zrekonstruovaná průtočná vodní nádrž Bojanovice – Hubert.

Lesy ČR: Vodní nádrž Bojanovice – Hubert na Znojemsku prošla díky Lesům ČR rekonstrukcí
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V průběhu provedené renovace za více než 2,5 milionu korun se Lesům ČR podařilo nejen zvýšit její objem, ale také zvětšit zatopenou plochu na 1,4 hektarů. Nádrž leží v nadmořské výšce 320 metrů v katastrálním území Bojanovice u Znojma a Hluboké Mašůvky.

Na konci zátopy nádrže Lesy ČR navíc vybudovaly dva oddělené mokřady o rozloze skoro 600 m2 a hloubce cca 1 metr s různými sklony břehů upravenými jako biotop pro obojživelníky. Nádrž je situována v   přírodním parku Jevišovka. Z důvodu výskytu čolka velkého (Triturus cristatus) je současně vyhlášena jako evropsky významná lokalita soustavy Natura 2000. Nové oddělené mokřady výrazně napomáhají ke zdárnému vývoji mokřadních a na vodu vázaných společenstev organismů.

Nedaleko vodní nádrže vede cyklotrasa č. 5265 Hluboké Mašůvky, rozc. - Černý Les u Jevišovic. V turistické mapě je označena jako vodní plocha „U Huberta“.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.