Lesy ČR obnoví v lesích tři sta studánek a pramenů

03.03.2021 16:14

Tři sta studánek a pramenů obnoví za 365 dní Lesy České republiky v rámci Programu 2025 Lesy pro život. Do údržby lesních přístřešků, altánů i laviček, tedy turistické infrastruktury a lesního inventáře využívaných veřejností podnik během pěti let investuje 130 milionů korun. Další prostředky plánuje získat z dotačních programů.

Lesy ČR obnoví v lesích tři sta studánek a pramenů
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Chtěli bychom, aby si lidé letošní rok nespojovali jen s omezeními a covidem, ale aby vzpomínali i na společné výlety. Proto obnovíme tři stovky studánek a pramenů, které se stanou turistickým cílem i místem odpočinku a bezpečného setkávání přátel a rodiny uprostřed lesů,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.  

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Vodní hladinu ochrání před nečistotami stříška nebo jiná konstrukce. Nové bude i dřevěné posezení s QR kódem, který si návštěvníci načtou v mobilní aplikaci Klub nového lesa, aby se dozvěděli příběh daného místa. Za každý načtený kód dostanou body, které jim v součtu přinesou odměnu v připravovaném e-shopu Lesů ČR. 

Podnik spravuje necelou polovinu tuzemských lesů a udržuje v nich největší turistickou infrastrukturu v zemi. Program 2025 Lesy pro život vyhlašují Lesy ČR na pět let, aby podpořily sociální a rekreační funkci lesa, a tedy i zájmy návštěvníků. „V rámci tohoto programu připravíme dvě velké akce roku. Studánky jsou první letošní,“ dodal Vojáček s tím, že je podnik postupně zanese do mapy ZDE a ve stejnojmenné aplikaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …