Lesy ČR opravily poškozené hrazení na přítoku Struhařského potoka

24.12.2015 19:49

Opravu hrazení bystřin na přítoku Struhařského potoka nad obcí Lubenec na Lounsku v Ústeckém kraji dokončily v prosinci Lesy ČR - správa toků oblast povodí Ohře. Stavba přišla na 695 tisíc korun bez DPH.

Lesy ČR opravily poškozené hrazení na přítoku Struhařského potoka
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Hrazení poškodila v roce 2013 povodeň, nyní je vše opraveno. „Chráníme tak mimo jiné přilehlé lesní pozemky před vodní erozí. Při vyšších srážkových úhrnech by už nemělo docházet k soustředěnému odtoku vody z lesních pozemků a k vymílání koryta vodního toku,“ řekla Ivana Kučerová, vedoucí správy toků - oblast povodí Ohře.

Dosud se ve vodním korytě hromadilo kamení a hlína, což bránilo plynulému odtoku vody a bylo možnou příčinu přelití vody z koryta a vzniku dalších škod na přilehlých pozemcích. „Proto byla v minulosti vybudována soustava příčných objektů, které koryto jednak stabilizují, a dále zachycují odnášenou zeminu v retenčních prostorech,“ uvedla Ivana Kučerová.

Koryto v místech poškození stavebníci nově opevnili lomovým kamenem, který pozvolna přechází na přirozené dno. Zároveň se upravil narušený břeh koryta a odstranily se zachycené sedimenty z retenčních prostorů. „Materiál jsme využili ke zpevnění a opravě lesních cest,“ doplnila Kučerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…