Lesy ČR přispívají k lepšímu vybavení ekocenter ČSOP

10.08.2013 14:58

Státní podnik Lesy ČR se i letos významnou měrou podílí na vybavení ekocenter Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) potřebnými dřevěnými prvky. 17 ekocenter ČSOP díky Lesům ČR celkově zútulní nebo vylepší své prostory.

Lesy ČR přispívají k lepšímu vybavení ekocenter ČSOP
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Ekocentra budou nově vybavena například venkovní učebnou pod širým nebem, dřevěnou knihovnou, venkovní stěnou klubovny sloužící jako vzorkovník dřeva, expozicí ptačích krmítek a budek nebo nábytkem do nové sklářské dílny. ČSOP provozuje na čtyřicet ekocenter. Většina z nich slouží nejen jako poradenské středisko, ale též jako kulturní centrum a zázemí dalších rozmanitých činností. Mnohá jsou propojena i s činností dětských oddílů.

Jedním z v letošním roce upravovaných ekocenter je i ekocentrum ČSOP Orlice ve Východních Čechách. Ekocentrum je součástí Podorlického skanzenu v Krňovicích a patří k nejnavštěvovanějším ekocentrům ČSOP. Díky spolupráci s Lesy ČR získala učebna ekocentra nové dřevěné stoly, židle a atypickou dřevěnou skříň na pomůcky a materiály. Letošní vybavení ekocentra však není první zdejší spoluprací ČSOP a Lesů ČR; již před čtyřmi lety se podařilo zrekonstruovat roubenou školu z 18. století.

Spolupráce mezi Lesy ČR a ČSOP letos probíhá již 15. rokem. Uskutečňuje se jak na poli praktické ochrany přírody, tak na poli ekologické výchovy. Spolupráce lesníků a ochranářů na konkrétních lokalitách a projektech se však datuje již od vzniku ČSOP v roce 1979.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…