Lesy Praha: Nebojují jen s požáry. Pražští hasiči se pustili i do kůrovce

12.10.2019 14:02

Zasahují u dopravních nehod, likvidují požáry, pomáhají u živelných katastrof a zachraňují životy. Řeč je samozřejmě o hasičích.

Lesy Praha: Nebojují jen s požáry. Pražští hasiči se pustili i do kůrovce
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Tentokrát se však nevydali do zápasu s ohněm, ale přispěchali na pomoc našim lesníkům v boji s kůrovcovou kalamitou. Celé září se tak v pražských lesích ozývaly motorové pily pod taktovkou HZS hlavního města Prahy, HZS Dopravního podniku hl. m. Prahy a Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu. V lesních porostech káceli smrky, borovice a modříny, které si pro svou hostinu vyhlédl kůrovec. Hasiči tak významně rozšířili naše kapacity pro zpracování kůrovcového dřeva a mohli jsme díky nim pracovat na více místech najednou. Tím se nám podařilo odstranit z lesních porostů velké množství napadených stromů. S hasiči jste se mohli setkat v lesích Divoké Šárky, na Ladronce, v Řepích, Chuchelském háji, Kunratickém lese, na Kamýku, v Hostivařském lesoparku, v Milíčovském lese, v Lítožnici a v Draháni. Dohromady hasiči vytěžili 160 m3 kůrovcového dřeva.

Celá akce probíhala na základě dlouhodobé spolupráce naší organizace a pražských hasičů. Jejich zásah proti kůrovci byl součástí pravidelného tréninku v odstraňování nebezpečných stromů. Cvičení hasičů v pražských lesích probíhají již od konce roku 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…