Lesy Praha: Nerespektování zákazu krmení zaplatil daněk životem

06.04.2019 21:25

V kunratickém zookoutku došlo ke smutné tragédii. Jeden z obyvatel zdejšího výběhu, tříletý daněk Alfons, uhynul. Jeho závažných zdravotních problémů si všimla kolemjdoucí, která ihned přivolala našeho pracovníka.

Lesy Praha: Nerespektování zákazu krmení zaplatil daněk životem
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Alfons se před smrtí trápil několik hodin a ani zásah našich zaměstnanců jej nedokázal zachránit. Příčinu jeho skonu odhalila pitva, během které veterinární lékařka zjistila, že zvíře zemřelo v důsledku požití plesnivého a sladkého pečiva. To způsobilo acidózu bachoru, která je pro přežvýkavce velmi nebezpečná a často končí jejich smrtí.

Pro zvířata chutné, avšak naprosto nevhodné krmivo naházeli do výběhu neukáznění návštěvníci Kunratického lesa, kteří nedbali zákazu krmení a cedulí s upozorněními. Jejich bezohlednost stála Alfonse mnoho bolesti a nakonec i život, což nás velmi rmoutí. Během posledních tří let je to již čtvrté zvíře, které zemřelo vinou nevhodného krmiva, pocházejícího od návštěvníků zookoutků.

Zaměstnanci Lesů hl. m. Prahy zvířata v zookoutku pravidelně krmí, a tak rozhodně nestrádají hladem. Dostávají vyváženou kvalitní stravu, čerstvou vodu a veškerou potřebnou péči. V případě, že jim chcete přilepšit, můžete pochutiny pro ně odevzdat našim pracovníkům v zookoutcích nebo je nechat odložené na určených místech. Pro zvířata tam můžete zanechat čerstvé ovoce a zeleninu (jablka, mrkve, salát, řepu) nebo například žaludy a bukvice. Nikdy krmení neházejte do výběhů se zvířaty, můžete je zabít, a zničit tak naši dlouholetou práci a především – nevinné životy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…