Lesy Praha: Vyhodnotili jsme Cvičení Botič 2018, na povodně jsme připravení

06.07.2018 22:26

Stejně jako v loňském roce jsme i letos uspořádali preventivní povodňové Cvičení Botič 2018, které proběhlo 17. května. Cílem cvičení bylo ověřit, zda získávání a předávání informací o průtocích vody v potoce funguje tak, aby obce ležící na Botiči byly v co největším předstihu informovány o blížící se povodni. Nyní jsme již získali všechna data potřebná k vyhodnocení připravenosti účastníků cvičení na povodňovou událost. S výsledky cvičení můžeme být spokojeni.

Lesy Praha: Vyhodnotili jsme Cvičení Botič 2018, na povodně jsme připravení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Dle vymezení povodí Botiče se mělo cvičení zúčastnit 21 obcí, aktivně se zúčastnilo 20 obcí, z toho osm obcí s rozšířenou působností, dále Povodí Vltavy, Operační středisko Krizového štábu hl. m. Prahy, Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy a naše organizace jako správce Botiče a Hostivařské přehrady.

Na základě dodaných povodňových knih, ve kterých je zaznamenán postup jednotlivých účastníků během cvičení, jsme mohli vyhodnotit průběh akce a učinit závěry. Celé Cvičení Botič 2018 proběhlo úspěšně a shledali jsme pouze drobné dílčí nedostatky, které nejsou závažnou závadou pro předávání informací během povodní a neohrozily by obyvatele ani majetek. I tyto nedostatky ovšem společně odstraníme, abychom měli naprostou jistotu, že vzájemné informování o případné skutečné povodni by bylo zcela plynulé a spolehlivé.

Rozhodně tedy můžeme říci, že se nám společná cvičení odpovědných subjektů osvědčila a považujeme je za důležitou součást přípravy na eventuální povodňové události.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na Energetické burze ČMKB

9:33 17. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 ti…