Lesy Praha: Začínáme s oslavami stého výročí. S dětmi vysadíme 1300 stromů

08.04.2018 21:14

Zasadili jsme… se o republiku! Takovou větu můžete v průběhu příštího týdne zaslechnout z úst žáků čtyř pražských základních škol.

Lesy Praha: Začínáme s oslavami stého výročí. S dětmi vysadíme 1300 stromů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Že vám takové státnické zvolání nejde s dětmi dohromady? Nenechte se mýlit. Školáci s námi totiž příští týden speciálním způsobem oslaví sté výročí založení Československé republiky. Na oslavu zásadního historického okamžiku naší země i pro její budoucnost každá ze 13 tříd vysadí symbolických 100 stromů v různých částech Prahy. Celkem 1 300 svátečních dřevin poputuje do Běchovic, Kunratického lesa, do obory Hvězda a do lesa Pod Krejcárkem.

100 let. Právě tyto překrásné kulaté narozeniny letos slaví naše republika a Lesy hl. m. Prahy se k oslavám samozřejmě neopomenou připojit. A jaký jiný dar naší zemi předat než budoucnost, v níž nebude nouze o stromy. S gratulací nám pomůžou žáci z FZŠ a MŠ Barrandov, ZŠ Praha-Běchovice, ZŠ Švehlova a z Veselé školy – církevní základní školy a základní umělecké školy. Díky jejich pomoci se vybraná místa zazelenají mladými lípami, duby, buky a jedlemi.

Sázení dřevin i doprovodný program obstarají naši zkušení lesní pedagogové ze střediska Ekologická výchova. Děti se formou hravé lesní pedagogiky dozvědí, co se během posledních 100 let událo v lese kolem nich a jaká je jeho historie. Jako upomínku na jejich důležitý příspěvek k budoucnosti nás všech získají všichni pomocníci unikátní samolepku.

Doufáme, že vysazené stromky jednou oslaví i to dvousetleté výročí vzniku republiky a stanou se připomínkou a památkou pro budoucí generace Pražanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…