Lesy hl. m. Prahy: Přes sráz v Divoké Šárce vás převede nový můstek

29.07.2017 15:46

Nad malou roklí v Divoké Šárce poblíž přírodní památky Jenerálka a Vizerka stojí nový dubový můstek. Spojuje dva kraje stezky vedoucí přes menší sráz, pod nímž teče potok, a cyklistům i pěším návštěvníkům už měsíc slouží namísto původní provizorní lávky. Můstek vyrobila naše truhlárna, která pro pražské lesy a parky z pražského dřeva vyrábí a opravuje jejich rekreační vybavení, jako jsou lavičky, můstky, schodiště, zábradlí nebo herní prvky.

Lesy hl. m. Prahy: Přes sráz v Divoké Šárce vás převede nový můstek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Služeb truhlárny využívají všechna naše střediska. Výrobky, které vzešly z naší truhlárny, tak můžete najít na nejrůznějších místech po celé Praze. V letošním roce truhlárna vyrobila například dvě nové dubové lavice pro oboru Hvězda a šest lavic pro lesopark ve Kbelích, dva dřevěné stojany pro ekologickovýchovné aktivity v našem novém ekocentru Prales nebo několik nových herních prvků pro pražské městské části.

Naši truhláři letos také opravovali výběh pro rysa ostrovida v zookoutku v Malé Chuchli či několik desítek stávajících laviček v pražských parcích a vyměňovali hlavní stavidla Hostivařské přehrady. Jejich dílem je rovněž vor pro nově vybudovaný rybník ve Stromovce.

Nový dřevěný můstek pro Divokou Šárku jsme vyrobili na základě žádosti odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…