Letiště Praha: Agentura Moody´s zlepšila rating na úroveň Aa3 s výhledem stabilní

22.12.2023 16:08 | Tisková zpráva

Letiště Praha je nadále vysoce finančně stabilní. Renomovaná agentura Moody´s Investors Service zlepšila rating úvěrové spolehlivosti z úrovně Aa3 s výhledem negativní na úroveň Aa3 s výhledem stabilní.

Letiště Praha: Agentura Moody´s zlepšila rating na úroveň Aa3 s výhledem stabilní
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Hlavním důvodem bylo nedávné zlepšení ratingu České republiky na stejnou úroveň a Letiště Praha tak opět dosahuje na nejvyšší možné hodnocení, které může aktuálně získat. Nedílným důvodem pro opětovné udělení vysokého hodnocení je především silný finanční profil společnosti. Již v minulosti letiště obhájilo vysoké ratingové hodnocení navzdory dopadu pandemie a energetické krizi.

„Letiště Praha dlouhodobě hospodaří velmi odpovědně a po náročné době, kdy leteckou dopravu citelně zasáhla pandemie, se společnost definitivně vrátila do ziskového hospodaření. Jsem velmi rád, že vysokou finanční stabilitu naší společnosti potvrzuje i takto renomovaná agentura,“ říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Podle agentury Moody´s může Letiště Praha těžit zejména ze své velmi silné finanční pozice, z nízké úrovně zadlužení a mimo jiné i z vysokého objemu zajištěných úvěrových linek u bank. Na hodnocení se také pozitivně odrazily konkurenceschopné a stabilní letištní poplatky, a strategická role vlastníka a provozovatele kritické infrastruktury České republiky.

Další aktuální informace naleznete také na Twitteru Letiště Praha ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …