Letiště Praha: Opatření vlády ČR na Letišti Václava Havla

13.03.2020 18:49

O půlnoci z pátku 13. března na sobotu 14. března 2020 vstoupí v platnost opatření Vlády České republiky, které omezí pohyb cizinců a občanů České republiky mezi Českou republikou a rizikovými zeměmi. Dodržování opatření Vlády České republiky při překračování státních hranic je plně v kompetenci odpovídajících státních složek. Letiště Praha je s těmito složkami v nepřetržitém kontaktu. Všem zúčastněným složkám státu poskytujeme součinnost při realizaci a zajištění dodržování opatření vlády.

Letiště Praha: Opatření vlády ČR na Letišti Václava Havla
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

V souvislosti s dnešním opatřením vlády jsme rovněž v úzkém kontaktu se státními složkami, včetně Cizinecké policie ČR, v jejichž působnosti je zajistit dodržování opatření při překračování státních hranic. Na základně aktuálního vývoje budeme také přijímat provozní opatření v souvislosti s postupným omezováním provozu letiště. Konkrétní provozní opatření budou přijímána postupně. O těchto provozních opatřeních budeme také cestující postupně informovat. Letecké společnosti byly informovány. Pro tuto chvíli zůstává Letiště Praha v provozu.

Cestující, kterých se opatření dotkne, by neměli vůbec cestovat na letiště a měli by kontaktovat letecké společnosti. Ty jim případně nabídnou náhradní řešení. Letiště Praha bude cestující informovat například prostřednictvím polepů hned u vchodů do letištních terminálů, prostřednictvím internetových stránek Letiště Praha, sociálních sítí nebo prostřednictvím pracovníků na informacích nebo na informační lince letiště, která je k dispozici 24 hodin denně.

O cestující, kterých se opatření dotkne a kterým nebude umožněn vstup na území České republiky, se Letiště Praha postará prostřednictvím celé řady opatření. Všichni cestující budou okamžitě po nevpuštění na území České republiky informováni o dalším postupu a odkázání na leteckou společnost. V případě, že letecká společnost nebude schopna těmto cestujícím nabídnout okamžité náhradní řešení, poskytneme cestujícím zázemí s občerstvením, hygienickými potřebami, přístupem k telefonu a počítači. Na vyžádání jim bude k dispozici také zdravotní péče.

Více informací se dozvíte na Twitteru Letiště Praha: @PragueAirport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…