Letiště Václava Havla: Terminál 1 mění svou tvář – je komfortnější a nabízí více prostoru

21.02.2014 16:40

Na Letišti Václava Havla Praha byl dnes otevřen zrekonstruovaný prostor, který povede ke zvýšení komfortu cestování v Terminálu 1. Cestující nyní mají k dispozici novou informační přepážku, celní kancelář k vrácení DPH před odletem a moderní sedačky vybavené zásuvkami na dobíjení elektronických zařízení.

Letiště Václava Havla: Terminál 1 mění svou tvář – je komfortnější a nabízí více prostoru
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Začátek letošního roku přináší cestujícím další změnu Terminálu 1. Tato úprava je součástí přeměny Terminálu 1 a navazuje na loňské vybudování společného prodejního místa leteckých společností z aliance Skyteam, transferové přepážky pro přestupující cestující, nových informačních stánků a výměnu značení.

V místě na rozhraní mezi veřejně přístupnou odletovou a příletovou částí Terminálu 1 nově vznikla plocha, která díky novým architektonickým trendům prostor více otevřela a provzdušnila. Tato přeměna navíc přispěla i ke zvýšení komfortu cestujících, kteří se odbavují u první řady odbavovacích přepážek v Terminálu 1.

Pasažéři mají nyní k dispozici novou přepážku Celního úřadu pro potvrzování vratek DPH (tzv. TAX REFUND), která byla postavena v rámci současných trendů. Je vybavena dostatečně širokými pulty, které umožňují lepší osobní kontakt s cestujícími a větší komfort při odkládání zavazadel ke kontrole. K dispozici jsou také magnetické dělící pásy k řízení toku cestujících. Další novinkou je informační stánek v moderním designu, doplněn dvěma velkoformátovými LCD televizory na zadní stěně a sezením pro trávení volného času. V celém prostoru se nachází speciální sedačky, vybavené zásuvkami k nabíjení elektronických zařízení. Příjemný dojem doplňuje podlaha s barevnými motivy, LED bodová světla a designové podsvícení stropních pásem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…