Léto s VLS na Bukovině

19.07.2016 11:09

Program s názvem „I cesta je cíl“ odstartoval v dopoledních hodinách v zámeckém parku ve Valči. Po krátkém zahájení se děti s příběhem malého indiánského chlapce vydaly na cestu do Bukoviny.

Léto s VLS na Bukovině
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Počasí tomu přálo, že kromě nachystaných pozorovacích aktivit se po trase při občerstvení u lesních jahod nakonec probíralo i téma klimatické funkce lesa. Na srubu pak program pokračoval až do večerních hodin. Klid po jídle využili táborníci k hodnocení svých pozorování z lesa a povídání o práci lesních dělníků.

Následně je rozhýbala velká štafetová hra v přibližování dříví kleštěmi, po které si všichni odpočinuli při vyprávění zdejšího bývalého lesního Miroslava Holase. Ukázky z letorostů dřevin, lesních živočichů či lesnických pomůcek putovaly z ruky do ruky, než rozjímání u ohně rozehnala pořádná letní bouřka.

„Trumf v podobě nočního lesa nám holt zůstal v rukávu napřesrok“ zhodnotila závěr akce lesní pedagožka Jana Hynková. I tak dětem přirozloučení zářily oči a plné dojmů se sotva vešly do historického táborového autobusu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…