Liberecká univerzita zlepšuje podmínky stravování

12.01.2015 18:11

Naše univerzita zavedla od 1. ledna nový systém dotovaného stravování pro své zaměstnance. Nově podle „bonového systému“ přispívá na stravu i těm zaměstnancům, kteří na TUL pracují na velmi malý pracovní úvazek a kteří podle starých pravidel neměli na dotovaný oběd nárok. Aktuální stav bonů pro daný měsíc je evidován na kontě zaměstnance v objednávkovém systému menzy.

Liberecká univerzita zlepšuje podmínky stravování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jídlo, ilustrační foto

Podle nového systému má každý zaměstnance pracující alespoň na poloviční úvazek nárok na stejný počet dotovaných obědů, jako je počet pracovních dní v měsíci.

"Zaměstnanci, kteří pracují na méně než 50 procent, budou mít dotováno tolik jídel, kolik je dvojnásobek procent jejich úvazku násobený počtem pracovních dní v měsíci. Tedy například pro úvazek 20 procent a počet pracovních dní 20 má zaměstnanec dotováno 0,2x2x20, to je osm jídel.

Vyčerpat si je může každý, kdy chce. Jestliže mu mimořádně zachutná jedno konkrétní jídlo, může si ho dát dvacetkrát v jeden den a všechny porce budou dotovány. Nebo může pozvat za dotovanou cenu na oběd další osobu.

Nevyčerpaná dotovaná jídla stejně jako dříve nejsou převoditelná z měsíce na měsíc. Novou výhodou pak je, že nárok na dotované jídlo je i v době čerpání řádné dovolené, v době pracovní neschopnosti nebo při ošetřování člena rodiny, případně při čerpání tvůrčího volna atd.,“ rozhodl rektor TUL Zdeněk Kůs.

"Samozřejmě zůstává možnost si další jídla nad počet dotovaných jídel koupit za nedotovanou cenu, výše dotace univerzity na jedno jídlo je přibližně 40 korun,“ doplnil kvestor TUL Vladimír Stach. Změny se netýkají zaměstnanců, s nimiž je uzavřena DPČ nebo DPP, a zaměstnanců, kterým je poskytována náhradní forma stravování.

Kapacita menzy naší univerzity je až sedm tisíc jídel denně. Podle ředitele Kolejí a menz TUL Zdeňka Kračmara však vaří jen asi dva tisíce jídel denně. Přitom nabídka je široká. Strávníci si mohou vybrat ze šesti jídel v hotovkách a ze šesti minutek. „Do konce ledna spustíme novou webovou stránku, kde bude možné jídla objednávat i v angličtině. To usnadní objednávku našim zahraničním studentům,“ informoval ředitel s tím, že na webu bude také uveden obsah alergenů v jednotlivých jídlech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…