Liberecký kraj: Dvě lávky zůstávají vinou dodavatele do září mimo provoz

31.07.2018 18:24

Dvě ze tří přístupových cest z ulice U Nisy k budově krajského úřadu jsou od 8. června letošního roku z důvodu rekonstrukce stále uzavřeny. Malá lávka před budovou sídla Libereckého kraje a dřevěná oblouková lávka v parku procházejí opravou, neboť byly lávky dlouhodobě v havarijním stavu. Zejména v zimních měsících byla chůze po nich výrazně ztížená až nebezpečná.

Liberecký kraj: Dvě lávky zůstávají vinou dodavatele do září mimo provoz
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Oprava lávek, jejichž vlastníkem Statutární město Liberec, měla trvat dle předběžných vyjádření jen do začátku července. Přestože je již konec měsíce, nic zatím nenasvědčuje, že budou v nejbližší době lávky zprovozněny. Lidé by se po nich směrem úřadu měli projít v prvním zářijovém týdnu.

„Jakožto investor rekonstrukce předmětných lávek uvádíme, že zhotovitelská společnost vytrvale neplní příkazy investora ani příkazy technického dozoru, nedodržuje sjednaný harmonogram a neplní termíny dohodnuté na kontrolních dnech. Práce se protahují, nikoli však vinou Statutárního města Liberec, nýbrž nedbalého přístupu zhotovitelské firmy. Budeme již proto uplatňovat sankce ze smlouvy o dílo. Dle příslibu a nového harmonogramu by měly být obě lávky kompletně dokončeny v 36. týdnu,“ uvedl k rekonstrukci Lukáš Hýbner z oddělení hospodářské správy Magistrátu města Liberec.

Přístupová cesta ke krajskému úřadu přes řeku je proto stále možná pouze po betonovém mostu přes parkoviště krajského úřadu nebo z křižovatky třídy 1. máje ulicí U Jezu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …