Liberecký kraj: Hrad Grabštejn bude hostit Den dobrovolnictví

01.09.2023 16:08 | Tisková zpráva

Odpovědi na to, jak v kraji funguje dobrovolnictví, ukázky výrobků regionálních řemeslníků a spousta zábavy. To vše a mnoho dalšího přinese Den dobrovolnictví na Grabštejně, který se uskuteční v sobotu 2. září 2023 od 10 do 19 hodin. Záštitu nad akcí převzal krajský radní Jiří Ulvr.

Liberecký kraj: Hrad Grabštejn bude hostit Den dobrovolnictví
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Liberecký kraj - logo

„Podpora všestranného rozvoje regionu a rozvoje venkova je každodenní součástí mojí práce. Při svých cestách po kraji a během setkávání s lidmi a pracovníky nejrůznějších organizací i podniků sleduji, jak je důležitý komplexní přístup k těmto tématům. Aby se lidem v místě dobře žilo, potřebují nejen dobré školství, zdravotnictví, pracovní příležitosti, ale i možnosti kvalitního trávení volného času a budování zdravých sociálních vztahů a vazeb. A proto jsem podpořil spolupráci mezi Regionálním dobrovolnickým centrem ADRA a platformou Liberecký kraj sobě. Ta sdružuje a podporuje malé regionální výrobce, řemeslníky a producenty. Fungující lokální firmy jsou důležitou částí skládanky, která dohromady tvoří to, čemu říkáme dobré místo k životu. A kraj podporou těchto aktivit přispívá k tomu, aby Liberecký kraj takovým místem pro své obyvatele byl,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Po úspěšném prvním ročníku Dne dobrovolnictví, který se uskutečnil 9. září 2022 v prostorách Zoo Liberec se Regionální dobrovolnické centrum Libereckého kraje rozhodlo akci zopakovat, tentokrát v prostorách státního hradu Grabštejn.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29578 lidí

V sobotu 2. září 2023 se tam uskuteční celodenní festival plný hudby, regionálních výrobků a prezentace dobrovolnictví. Představí se tam přes dvacet organizací, které v Libereckém kraji s dobrovolníky pracují. Jejich prezentace bude doplněna aktivitami pro děti i dospělé i prodejem jejich výrobků.

Od 10 do 19 hodin na návštěvníky čeká bohatý kulturní program. Zahrají kapely Jarret, Mandragora, Pohromadě na přehradě, Větrno, BG Trio a Hraje Rudolf. Pro děti jsou připravena čtyři divadelní představení od Divadla Tety Perly, Divadla na kliku a Divadla jednoho Edy a pro návštěvníky všeho věku tam bude trh regionálních výrobků i s ochutnávkami.

Hrad Grabštejn si pro tuto příležitost připravil speciální prohlídkové okruhy, které nabídnou to nejkrásnější z hradních prostor, včetně kaple sv. Barbory a věže. Je pamatováno i na rodiny s dětmi, na které čeká prohlídka s průvodci v kostýmech.

Vstup na festival je volný, prohlídky hradu jsou podle ceníku.

V roce 2020 vznikl Liberecký kraj sobě – projekt podporující rozvoj lokální ekonomiky, nositelem projektu je Liberecký kraj a řídí jej Agentura regionálního rozvoje. Projekt je součástí programu Zdravý Liberecký kraj, který už od roku 2011 podporuje celou škálu aktivit směřujících k udržitelnému rozvoji celého regionu prostřednictvím dalších projektů i dotačního programu.

Jedním z výstupů projektu Liberecký kraj sobě je internetový portál ZDE. Zájemci tu najdou regionální výrobky a služby od zdravých potravin až po autorské šperky či moderní vybavení domácnosti, ale i tipy na výlet nebo nápady na víkendové akce ve svém blízkém okolí. Místní samosprávy mohou v katalogu regionálních výrobců a poskytovatelů služeb nalézt partnery či spoluorganizátory pro komunitní akce a projekty a nejen žákům, studentům a učitelům přináší portál Liberecký kraj sobě tipy a nápady, jak poznávat vlastní kraj, jeho tradice a řemesla prostřednictvím exkurzí, zážitků a workshopů.

Certifikovaným i necertifikovaným regionálním výrobcům a poskytovatelům služeb nabízí projekt podporu v jejich podnikání prostřednictvím marketingových kampaní, konzultací a vzdělávacích aktivit připravovaných podle jejich potřeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Studenti z Česka vytvořili v CERN systém, který pomáhá vědcům

9:15 Studenti z Česka vytvořili v CERN systém, který pomáhá vědcům

Studenti tuzemské soukromé vysoké školy Unicorn University se mohou pochlubit nebývalým úspěchem. Vy…