Liberecký kraj: Obec s rozšířenou působností Turnov dostala výjimku z omezení pohybu osob

02.03.2021 9:15

Po žádosti starosty Turnova Tomáše Hockeho na vicepremiéra Jana Hamáčka platí od pondělí výjimka z omezení pohybu a pobytu osob pro obec s rozšířenou působností (ORP) Turnov.

Liberecký kraj: Obec s rozšířenou působností Turnov dostala výjimku z omezení pohybu osob
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Rozhodnutí ministra vnitra znamená, že u lidí, kteří mají trvalé bydliště ve správním obvodu ORP Turnov, se bude jejich pobyt a pohyb v rámci jejich okresu (Liberec, Jablonec, Semily) shodovat s územím ORP Turnov.

„Chtěl bych poděkovat za vstřícnost a zároveň logickou úvahu vicepremiérovi Janu Hamáčkovi a zejména starostovi Turnova, panu Tomášovi Hockemu, za přípravu žádosti. Pro řadu lidí, kteří sice patří do obce s rozšířenou působností Turnov, ale zároveň náleží do jiného okresu, by bylo složitější zajistit si základní životní potřeby cestou do vzdálenějších míst, jako je například Liberec,“ vysvětlil hejtman Martin Půta.

Turnov je od roku 2003 ORP, pod kterou spadá dalších 36 obcí. Ty jsou ale zároveň ze tří okresů (Liberec, Jablonec a Semily), což je v České republice výjimečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …