Liberecký kraj: Od března můžete platit v hlavní pokladně kartami

26.03.2019 21:33

Pro zvýšení pohodlí občanů při placení různých správních poplatků nebo jiných úhrad se Liberecký kraj rozhodl pro pořízení platebních terminálů.

Liberecký kraj: Od března můžete platit v hlavní pokladně kartami
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Občané si tak mohou vybrat, zda platit hotově, nebo platební kartou. Využít tyto služby mohou již od začátku března na hlavní pokladně v budově Krajského úřadu Libereckého kraje. Brzy se přidá i Evropský dům.

„Na začátku letošního roku jsme se dohodli s Komerční bankou, která nám nabídla dodání platebních terminálů. V dnešní moderní době je bezhotovostní platba téměř samozřejmostí. Jsem moc ráda, že si občané mohou v hlavní pokladně budovy úřadu zvolit, jakým způsobem chtějí zaplatit. Do budoucna plánujeme rozšířit tuto službu i v budově Evropského domu,“ uvedla Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky.

Kromě vestibulu budovy krajského úřadu mohou využít bezhotovostní platby občané na pracovišti Czech Pointu, a to též ve vstupní hale budovy kraje. Instalace veškerého potřebného zařízení a softwaru či proškolení obsluhy terminálů proběhly v únoru letošního roku. Standardní provoz placení prostřednictvím platebních karet byl zahájen v březnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…