Liberečtí celníci letos zabránili daňovým únikům za jeden milion korun

07.08.2015 14:51

Celníci v Libereckém kraji nezahálejí ani během letních prázdnin a dovolených. V prvním měsíci prázdnin zajistili při kontrolách již přes 18 tisíc nezdaněných cigaret a 8 kg tabáku a zabránili tak daňovému úniku ve výši 60 tisíc korun. Pozornosti celníků neunikli ani řidiči na zpoplatněných pozemních komunikacích. V červenci dále celníci zjistili v 298 případech jízdu řidičů bez dálničního kupónu a evidují 136 případů nezaplacení mýta. Na pokutách vybrali téměř 400 tisíc korun.

Liberečtí celníci letos zabránili daňovým únikům za jeden milion korun
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Od začátku roku celníci z Libereckého kraje zabránili daňovým únikům za milión korun. Zajistili větší množství nezdaněných cigaret, tabáku, alkoholu a minerálních olejů, kontrolovali dálniční známky a firmy zaměstnávající lidi tzv. na černo. Vyjádřeno čísly, v prvním pololetí tohoto roku zajistili při svých kontrolách přes 100 tisíc nezdaněných cigaret různých značek a na 250 kg tabáku a tabákových listů. Dále zajistili na 700 litrů lihovin, u kterých nedokázali jejich vlastníci prokázat jejich zdanění, a necelých 10 tisíc litrů minerálních olejů.

Při kontrolách na zpoplatněných úsecích komunikací mezi Libercem a Prahou řešily hlídky již přes 1500 případů chybějícího nebo nesprávně vylepeného dálničního kupónu a necelých tisíc případů nezaplaceného mýta. Na místě pak vybraly od řidičů pokuty ve výši 2 milióny korun.

Celníci dále provedli v různých firmách v Libereckém kraji na 44 kontrol zaměřených na zaměstnávání cizinců. V 25 firmách či provozovnách zjistili porušení zákona o zaměstnanosti. Prověřili stovky cizinců, z nichž 12 osob ze zemí mimo EU vykonávalo pracovní činnost bez povolení, a u dalších 45 nesplnil zaměstnavatel informační povinnost k úřadům práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…