Liberečtí vysokoškoláci se mohou zúčastnit biomedicínských kurzů

14.09.2014 11:02

Přednostně pro studenty naší univerzity, ústecké UJEP a JU v Českých Budějovicích pořádá Centrum biomedicínského výzkumu na podzim v Praze vícedenní kurzy.

Liberečtí vysokoškoláci se mohou zúčastnit biomedicínských kurzů
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

Jedná se o tři kurzy:

Funkce a struktura buněčných membrán (v termínu 20.–24. října 2014)

Základy receptorové neurofyziologie (24.–28. listopadu 2014)

Tkáňové inženýrství náhrad cév a srdečních chlopní  (20.–24. října 2014).

„Teoretické přednášky zajišťují přední odborníci z Akademie věd, mimo ně také probíhají praktická cvičení, kde si studenti mohou mnoho metod vyzkoušet,“ říká Jana Horáková, doktorandka naší katedry netkaných textilií a nanovlákenných materiálů, která se v minulých letech zúčastnila kurzu Tkáňového inženýrství náhrad cév a srdečních chlopní.

„Pracoviště je výborně vybaveno jak po přístrojové stránce, tak také personálním zastoupením. Velmi se mi líbil přístup přednášejících, kteří měli nelehký úkol, protože účastníci často pochází z různých oborů a úroveň znalostí je značně nejednotná. Proto oceňuji především to, že kurz byl přínosem jak pro lidi vzdělané v oboru, tak pro úplné začátečníky,“ doplňuje Jana Horáková.

Kurzy pořádá Centrum biomedicínského výzkumu Fyziologického ústavu Akademie věd ČR z evropských prostředků a z dotace ze státního rozpočtu, kurzy jsou proto bezplatné včetně ubytování a studenti dostanou proplaceno také cestovné.

Přihlášky podávejte nejpozději do 30. září 2014. Podrobné informace ke kurzům včetně přihlášek a kontaktní adresy najdete zde: www.biomed.cas.cz/cbv/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…