MHMP: Muzeum paměti XX. století hledá nového ředitele

21.12.2020 7:33

Hlavním městem loni založená instituce Muzeum paměti XX. století, z.ú. vypisuje výběrové řízení na pozici ředitele či ředitelky. Zájemci se mohou hlásit do 10. února 2021.

MHMP: Muzeum paměti XX. století hledá nového ředitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Správní rada Muzea paměti XX. století vyhlásila výběrové řízení na nového ředitele instituce. Mezi nároky, které by měli uchazeči splňovat, patří ukončené vysokoškolské vzdělání nebo manažerské a organizační schopnosti. Praxe v řídící funkci je výhodou. K samotné přihlášce musí zájemci také mimo jiné připojit svoji koncepci krátkodobého a dlouhodobého rozvoje muzea. Posílat přihlášky je možné až do 10. února 2021.

Další požadavky a podrobnosti k výběrovému řízení jsou k dispozici na webových stránkách Muzea paměti XX. století i Magistrátu hlavního města Prahy.

O vzniku Muzea paměti XX. století rozhodlo Zastupitelstvo hlavního města Prahy na svém zasedání 19. září 2019. Snahou Magistrátu hlavního města Prahy bylo vybudovat moderní instituci spojující tradiční muzejní principy s novými technologiemi. Muzeum má být přístupné nejen pamětníkům, ale i mladé generaci, jíž nabídne informace o totalitních režimech minulého století a zároveň připomene oběti totality.

Cílem této organizace je zachování historické paměti o událostech 20. století, zejména o vzniku, existenci a pádu totalitních režimů. Na základě loňského výběrového řízení se historicky prvním ředitelem muzea stal manažer a pedagog Jiří Šesták.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…