MHMP odsouhlasil dotace pedagogicko-psychologickým poradnám

14.12.2017 16:42

Rada hl. m. Prahy posvětila návrh radního pro oblast zdravotnictví Radka Lacka na uvolnění finančních prostředků z rozpočtu na protidrogovou politiku v celkové výši 309 000 Kč na projekty specifické primární prevence pedagogicko-psychologických poraden.

MHMP odsouhlasil dotace pedagogicko-psychologickým poradnám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Magistrát obdržel čtyři žádosti poraden na poskytnutí finančních prostředků v celkové výši 129 000 Kč a žádost Křesťanské pedagogicko-psychologické poradny o dotaci 180 000 Kč na realizaci projektu „Posilování pozitivních hodnot a postojů”.

Pedagogicko-psychologické poradny prostřednictvím metodika prevence zajišťují prevenci rizikového chování, realizaci preventivních opatření a koordinaci školních metodiků prevence v pražských školách. Kromě toho má většina poraden své vlastní preventivní programy pro děti ohrožené rizikovým chováním, na jejichž realizaci hl. m. Praha přispívá prostřednictvím grantových řízení.

Předkladatel návrhu Radek Lacko k tomu říká: „Vážím si činnosti pedagogicko-psychologických poraden. Jak známo, obrací se na ně stále více klientů s žádostí o pomoc. A jsem rád, že můžeme jako hl. m. Praha finančně přispět na projekty prevence rizikového chování – ta spadá do mojí gesce zdravotnictví a doplňuje další naše preventivní programy.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Tripartita se zabývala aktuální situací v zemědělství či problematikou duálního vzdělávání

10:17 Úřad vlády: Tripartita se zabývala aktuální situací v zemědělství či problematikou duálního vzdělávání

V pondělí 6. května 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo 175. plenární zasedání Rady hospodářské…