MMR: 134 milionů EUR pro česko-saské příhraničí

04.03.2018 22:21

Program spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014–2020 úspěšně pokračuje. Ke konci února 2018 bylo uzavřeno 116 smluv o poskytnutí dotace v celkové výši 134,2 milionů EUR z Evropského fondu pro regionální rozvoj, což představuje 90 % z prostředků programu.

MMR: 134 milionů EUR pro česko-saské příhraničí
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Řada projektů je již hotova a pomáhá mimo jiné i přeshraniční turistice. V letošním roce bude ukončeno dalších sedmnáct projektů. Jedním z nich je například ArchaeoMontan 2018, na kterém spolupracuje hned devět institucí. Mezi partnery tohoto projektu je i město Krupka, které 14. března slavnostně otevře Infocentrum hornické krajiny Krupka. Návštěvníci se díky němu budou moci více dozvědět o historii Krušných hor,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Další významné projekty jsou zaměřené na řešení konkrétních rizik, zajištění odolnosti vůči katastrofám a vývoj systémů krizového řízení. Příkladem je projekt Zlepšení přeshraničního odvracení nebezpečí s technickým zabezpečením ochrany před katastrofami na komunální úrovni v oblasti Centrální Krušnohoří, kde město Boží Dar pořídilo nové hasičské auto (cisternovou automobilovou stříkačku) a další vybavení potřebné k boji s přírodními živly v nejvyšších polohách Krušných hor.

Dosavadní velmi dobré výsledky programu, který byl vyhlášen již 31. července 2015, potvrzují stálý nárůst proplacených částek žadatelům a hlavně další zkvalitnění života v příhraničí.

Seznam projektů naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Udržitelné cestování: Mladí lidé jdou příkladem

10:04 CzechTourism: Udržitelné cestování: Mladí lidé jdou příkladem

Pětina Čechů zná pojem udržitelné cestování a 9 z 10 turistů by informace o udržitelnějším cestování…