MMR: Na byty v průmyslové zóně Solnice-Kvasiny je připraveno 40 milionů korun

03.04.2018 17:12

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová vyhlásila dvě výzvy pro obce, které leží v dosahu průmyslové zóny Solnice-Kvasiny.

MMR: Na byty v průmyslové zóně Solnice-Kvasiny je připraveno 40 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj v demisi Klára Dostálová

Ministerstvo pro místní rozvoj má pro žadatele připraveno celkem 60 milionů korun. V rámci jedné výzvy mohou obce požádat o dotaci na výstavbu obecních bytů, v druhé výzvě o dotaci na zainvestování pozemků pro bytovou výstavbu. Předkládání žádostí začíná dnešním dnem 3. dubna a končí 31. května.

„Výzvou reagujeme na aktuální potřeby tohoto regionu, kde díky působnosti velkého investora došlo k rychlému nárůstu nabídky pracovních příležitostí. Na výstavbu bytů máme připraveno čtyřicet milionů korun a na zainvestování pozemků dvacet milionů korun,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Zvýšení počtu nájemních bytů a pozemků pro výstavbu bytů určených pro trvalé bydlení přispěje ke zlepšení životních podmínek v obcích, které se potýkají s nadměrným přílivem pracovních sil. Díky rozšíření možností bydlení dojde i k nárůstu trvale bydlících obyvatel. Místním samosprávám se tak rozšíří i možnosti zvyšování bezpečnosti, zlepšování životního prostředí a dalšímu rozšiřování potřebných služeb pro své občany.

Další informace jsou k dispozici ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj: Systém autobusových spojů umožňujících přepravu jízdních kol

19:02 Jihočeský kraj: Systém autobusových spojů umožňujících přepravu jízdních kol

Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeským koordinátorem dopravy (JIKORD) a smluvními dopravci opět p…