MMR poskytne z IROP dvě miliardy na sociální bydlení

09.03.2018 8:42

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) další výzvy na sociální bydlení. Jedná se o výzvy Sociální bydlení II. a Sociální bydlení pro sociálně vyloučené lokality II. Pro žadatele jsou v tomto roce připraveny na sociální bydlení dvě miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

MMR poskytne z IROP dvě miliardy na sociální bydlení
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Letos jsme pro žadatele připravili hned několik novinek, které snad ještě více napomohou realizaci projektů, které jsou určeny pro lidi v bytové nouzi. Významnou změnou je, kromě povolení nové výstavby sociálních bytů, také navýšení maximálního počtu sociálních bytů z osmi na dvanáct na objekt nebo samostatný vchod. Reagujeme tím na připomínky žadatelů, s nimiž stále intenzivně diskutujeme, aby měly výzvy pokud možno co nejefektivnější dopad,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová s tím, že další změnou je i prodloužení doby udržitelnosti projektů na dvacet let, která je kompenzovaná vyšší podporou.

Podpora je zaměřena na dostupné nájemní sociální bydlení, které umožní osobám v bytové nouzi  získat nájemní smlouvu. Finanční podporu lze čerpat na pořízení bytů formou nákupu, rekonstrukce a nově také výstavbu sociálních bytů či adaptaci nebytových prostor pro potřeby sociálního bydlení a na pořízení základního vybavení.

O podporu mohou až do 18. 9. 2018 žádat obce, nestátní neziskové organizace (spolky, ústavy, nadace a nadační fondy, obecně prospěšné společnosti, zájmová sdružení), církve a církevní organizace.

Více informací o výzvě Sociální bydlení II. naleznete zde.
Více informací o výzvě Sociální bydlení v SVL II. naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…