MMR se podílí na oslavách sta let vzniku Československé republiky

29.01.2018 20:23

Ministerstvo pro místní rozvoj se spolu s agenturou CzechTourism a s dalšími významnými institucemi podílí na oslavách významných výročí roku 2018 spojených s českou státností.

MMR se podílí na oslavách sta let vzniku Československé republiky
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

Začátkem ledna byly při této příležitosti spuštěny speciální webové stránky určené výhradně oslavám: www.spolecnestoleti.cz a postupně budou zprovozněny i jejich cizojazyčné varianty – slovenská, anglická a další verze.

„Za mimořádně významné považuji zejména sté výročí vzniku samostatného Československa. Připomeneme si i padesáté výročí Pražského jara, které vyvrcholilo známými srpnovými událostmi roku 1968. V tomto roce také uběhlo celé čtvrtstoletí od rozdělení společného státu Čechů a Slováků a vzniku samostatné České republiky. Všechny tyto události je dobré si připomínat,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

MMR se bude na oslavách podílet zejména podporou domácího cestovního ruchu, ale i cestovního ruchu příjezdového – zaměřeného především na Slovensko, které na oslavách též aktivně pracuje. Spolupráce a koordinace všech akcí proto probíhá i se slovenskými partnery.

Agentura CzechTourism zajišťuje nejen prezentaci významných výročí z pohledu odvětví cestovního ruchu (veletrh Holiday World, festival Tourfilm), ale i z hlediska potřeb ostatních resortů podílejících se na oslavách. Klíčovou aktivitou je především logo a jednotný koncept oslav, který zahrnuje například tvorbu reklamního spotu, webové prezentace a propagačních tiskovin.

Významná výročí roku 2018 budou i hlavním tématem Evropského roku kulturního dědictví. Vedle propagace oslav na stávajících webových odkazech „kudyznudy.cz“, „czechtourism.com“ či „ceskozemepribehu.cz“ byly začátkem ledna nově zveřejněny i speciální webové stránky určené výhradně oslavám: www.spolecnestoleti.cz a postupně budou zprovozněny i jejich cizojazyčné varianty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Orlík umí znovu najet za dvě minuty na plný výkon, po jarní údržbě má nový řídicí systém

9:16 ČEZ: Orlík umí znovu najet za dvě minuty na plný výkon, po jarní údržbě má nový řídicí systém

Orlík za celou svou historii vyrobil už 21 TWh ekologické elektřiny, a pokryl tak pomyslnou spotřebu…