MPSV: Akce Den seniorů odstartovala v Kladně, pokračovat bude i v dalších městech

27.09.2017 12:17

Přispět k větší osvětě a informovanosti, která se týká stárnutí populace, je cílem akce Den seniorů. Ta byla odstartována v Kladně za účastí náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Zuzany Jentschke Stőcklové a bude pokračovat i v dalších městech ČR.

MPSV: Akce Den seniorů odstartovala v Kladně, pokračovat bude i v dalších městech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

„Kromě osvěty chceme být v úzkém kontaktu se seniory a zajímat se o to, jak se jim žije. Proto jsme zvolili více zastávek napříč republikou,“ uvedla náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Zuzana Jentschke Stőcklová.

První zastávka se v Kladně uskutečnila za velkého zájmu veřejnosti. Čtyřhodinový program má ukázat, že problematika stárnutí není jen o starobních důchodech. Návštěvníci si mohli nechat změřit tlak a informovat se, co dělat prospěšného pro své zdraví. Dozvěděli se například jak předcházet cukrovce a dalším civilizačním onemocněním. Lidé rovněž přivítali informace z oblasti sociálních dávek nebo o způsobu výpočtu důchodu. Dozvědět se více mohli i o oblasti spotřebitelských práv a ochraně před takzvanými Šmejdy či o možnostech, jak se senioři mohou bránit proti různým formám trestné činnosti. Součástí akce byly i tematické workshopy a hudební vystoupení.

Po Kladně budou postupně následovat zastávky ve Žďáru nad Sázavou, Novém Jičíně, Chrudimi, Jablonci nad Nisou, Praze, Vyškově a v Tachově. Začínat se bude vždy od 14 hodin a končit v 18 hodin. Celá roadshow není zaměřena pouze na osoby starší 55 let, vítáni jsou všichni, a to včetně rodin s malými dětmi. „Pokud se akce setká s pozitivní odezvou, bude příští rok pokračovat ve všech krajích i v hlavním městě Praze. Příští rok by měla být tato akce také propojena s celou řadou debat a událostí určených pro odbornou veřejnost z oblasti politiky stárnutí,“ doplnila náměstkyně Stőcklová.

Ministerstvo práce a sociálních věcí pořádá tuto akci u příležitosti Mezinárodního dne seniorů a jejím konáním navazuje na Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017. Ten mimo jiné ukládá ministerstvu provádět osvětu v oblasti politiky stárnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…