MPSV, ČSSZ a ÚP ČR omezují 29. a 30. října konzultační a návštěvní dny

28.10.2020 7:34

Ve čtvrtek 29. října a v pátek 30. října omezí Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV), Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) a Úřad práce ČR (ÚP ČR) v souvislosti s aktuální situací svou činnost pro veřejnost.

MPSV, ČSSZ a ÚP ČR omezují 29. a 30. října konzultační a návštěvní dny
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Klienti Úřadu práce ČR, kteří mají domluvenou osobní schůzku v neodkladných záležitostech, se mohou dostavit, ostatní budou informováni o náhradních termínech. ČSSZ ruší ve zmíněné dny osobní kontakt sveřejností bez výjimky. Stále však platí, že většinu záležitostí lidé mohou řešit bezkontaktně, tedy elektronicky nebo klasickou poštou. V případě MPSV stále platí dočasné pozastavení konzultačních dnů.

Z důvodu snížení rizika šíření nákazy koronavirem a souvislosti  saktuálně platnými vládními opatřeními přistoupily MPSV, ČSSZ a ÚP ČR k organizačním změnám ve dnech 29. a 30. října 2020, kd yomezují osobní kontakt s veřejností.

Proklienty Úřadu práce ČR, kteří jsou na zmiňované dny objednaní a jejichž záležitosti posunout nelze, domluvené termíny platí i ve dnech 29—30. října 2020. Klienti musí nadále dodržovat hygienická preventivní opatření pro veřejnost, tzn. nošení ochranných prostředků dýchacích cest a dezinfekce rukou. Bližší informace k omezení činnosti Úřadu práce ČR a podávání žádostí a dalších podkladů jinou než osobní cestou jsou k dispozici ZDE.

Co se týká České správy sociálního zabezpečení, ta ve zmíněné dny přistupuje k úplnému omezení osobních kontaktů s klienty. Domluvené schůzky budou po kontaktování klientů referenty ČSSZ přesunuty na náhradní termíny. Klienti, kteří schůzku domluvenou nemají, mohou pobočky ČSSZ navštívit opět v příštím týdnu v upravených úředních hodinách (ZDE), případně využít možnosti objednávkového systému (ZDE). Také v prostorách ČSSZ nadále samozřejmě platí zavedená preventivní hygienická opatření.

Jak bylo již uvedeno ZDE, Ministerstvo práce a sociálních věcí až do odvolání pozastavuje konzultační dny pro veřejnost, což se vztahuje i na dny 29. a 30. října 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …