MPSV uzavřelo se společností OKsystem smlouvy na rok 2015 a 2016

24.12.2014 18:00

Ministerstvo práce a sociálních věcí uzavřelo dne 22. 12. 2014 dílčí obchodní smlouvy se společností OKsystem na období 2015 až 2016. Smlouvy tak umožnují pokračování zpracovávání dávek a výplaty dávek státní politiky zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek prostřednictvím informačního systému společnosti OKsystem. Na další dva roky je tak smluvně zajištěn provoz a nezbytný vývoj informačního systému.

MPSV uzavřelo se společností OKsystem smlouvy na rok 2015 a 2016
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

„Na jaře letošního roku jsme prezentovali, že učiníme vše proto, abychom stabilizovali situaci v oblasti IT MPSV. Mezi kroky vedoucí ke stabilizaci patří kromě vyhlášení výběrových řízení na dodavatele agendových systémů i uzavření souboru dílčích obchodních smluv na provoz a vývoj informačního systému společnosti OKsystem na přechodnou dobu dvou let“, říká ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

V letech 2012 a 2013 část výplaty dávek zajišťovala společnost Fujitsu Technology Solutions. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže potvrdil v prosinci 2013 své dřívější rozhodnutí o porušení zákona při zadávání veřejných zakázek a pravomocně zakázal plnění smluv této společnosti. Tím nastaly krušné chvíle zaměstnancům Úřadu práce ČR (ÚP ČR), kteří museli přejít ve velmi krátké době zpět k OK aplikacím. Společnost OKsystem tak od ledna 2014 opět zajišťuje výplatu dávek státní politiky zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek prostřednictvím svého informačního systému – tzv. OK aplikací v plném rozsahu.

„Zaměstnanci Úřadu práce ČR se již nemusí obávat toho, že budou mít napjatý přelom roku 2014 a 2015. Věřím, že tentokrát stráví klidné vánoční svátky a vstup do nového roku. Další předpokládaná změna se plánuje až za 2 roky, tedy k 1. 1. 2017“, říká Iva Merhautová náměstkyně ministryně pro informační technologie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …