MŠMT: Experti představili nové metody výuky o holocaustu

25.02.2018 18:50

V prostorách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy představili čeští i zahraniční odborníci nové metody výuky o holocaustu. Celostátní seminář připravil ve spolupráci s MŠMT Národní institut pro další vzdělávání a Památník holocaustu Yad Vashem v Jeruzalémě.

MŠMT: Experti představili nové metody výuky o holocaustu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Celostátního semináře Nové metody výuky holocaustu se zúčastnili zájemci z řad učitelů dějepisu a společenských věd, výchovných poradců a vychovatelů, ale i řídících pracovníků škol a školských zařízení. Seminář zahájil náměstek sekce strategie a inovací NIDV Josef Rydlo, za MŠMT k tématu promluvil Aleš Dvořák z Oddělení základního vzdělávání.

Přednášejícími byli významní odborníci od nás i ze zahraničí jako například Miriam Mouryc z izraelského památníku obětí a hrdinů holocaustu Yad Vashem, Lenka Lajsková z Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského v Praze, bývalý historik Muzea romské kultury v Brně Petr Lhotka, Martin Šmok z USC Shoah Foundation Institute v ČR nebo Zdeněk Beneš z Ústavu českých dějin Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Na semináři prezentovali své příspěvky a diskutovali jak o metodách vyučování o holocaustu, tak o boji proti předsudkům, dále o holocaustu v poválečné době a také o využívání e-lerningových nástrojů a platformy Iwitness ve výuce v českých školách. Součástí semináře byl také workshop Děvčata z pokoje 28 a kulatý stůl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…