MŠMT zvýšilo podporu talentovaných žáků na sportovních gymnáziích

15.01.2018 12:10

Přes 93 milionů korun poskytne MŠMT v tomto roce na podporu přípravy talentovaných žáků na gymnáziích se sportovní přípravou. Je to o více než 10 milionů korun více než v roce předchozím.

MŠMT zvýšilo podporu talentovaných žáků na sportovních gymnáziích
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Finanční prostředky jsou určeny převážně na růst mezd trenérů – pedagogů. Doplňující částí je pak podpora tréninkového procesu, tedy vybavení, pronájmů apod. sportovně talentovaných žáků, včetně zabezpečení ve vybraných, zejména olympijských sportech.

V rámci vyhlášeného rozvojového programu požádalo o dotaci 17 škol z celé ČR, celkem pak bude podpořeno 1715 žáků. V příštích letech bude financování sportovních gymnázií řešeno v závislosti na změně financování regionálního školství.

„Aktuálně podporujeme 17 sportovních gymnázií a monitorujeme zájem o navýšení kapacit. Rodiče nadaných studentů i sportovní svazy si uvědomují, že v současné době, kdy se maturita stala standardem, vytvářejí sportovní gymnázia jedinečné podmínky pro skloubení studia a tréninku," vysvětluje náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže MŠMT Karel Kovář. Následně dodává: „Zlepšováním podmínek na sportovních gymnáziích, případně navyšování kapacity, je pro nás i do budoucna prioritou. Povedeme nyní intenzivní jednání jak se zástupci gymnázií, jejich zřizovateli, tak se sportovními svazy o budoucí roli tohoto typu škol v systému podpory talentované mládeže. Je shoda na tom, aby maximum sportovně talentovaných žáků dokončila střední školu."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…