Magistrát hl. m. Prahy: Návštěvu čínského prezidenta budou provázet mimořádná bezpečnostní opatření

25.03.2016 10:41

Pražská policie připravila po dobu návštěvy čínského prezidenta v Praze mimořádná bezpečnostní opatření. Konkrétní informace o plánovaných omezeních a uzavírkách z bezpečnostně taktických důvodů předem zveřejňovat nebude.

Magistrát hl. m. Prahy: Návštěvu čínského prezidenta budou provázet mimořádná bezpečnostní opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

V souvislosti s plánovanou návštěvou prezidenta ČLR v hlavním městě Praze ve dnech 28. až 30. března 2016 připravuje policie ve spolupráci s dalšími subjekty mimořádná bezpečnostní opatření, která se zcela jistě dotknou nejen samotných Pražanů, ale i turistů a návštěvníků Prahy. Přinesou s sebou dočasná omezení silničního provozu, výluky MHD i uzavírky vybraných lokalit a veřejných prostranství či památek zejména v centru metropole.

Je pochopitelné, že bezpečnostní opatření mohou zasáhnout do běžného života především Pražanů. Policie proto žádá občany o shovívavost a trpělivost. Opatření jsou nezbytná k zajištění bezpečnosti nejen chráněných osob, ale i obyvatel a návštěvníků metropole.

Přípravy samotného bezpečnostního opatření vrcholí. Policie v tomto ohledu úzce spolupracuje s magistrátem, dopravním podnikem i městskou policií. Na bezpečnost v metropoli a hladký průběh zahraniční návštěvy budou dohlížet denně stovky policistů, vojáků a strážníků.

Policie v souvislosti s připravovaným bezpečnostním opatřením apeluje zejména na rezidenty z konkrétních lokalit, které jsou již nyní označeny přenosným dopravním značením za bezpečnostní zóny, a žádá je o maximální pochopení. Součástí opatření totiž budou standardní policejní kontroly zaměřené na oprávněnost vstupu konkrétních osob.

Řidičům policisté doporučují, aby během zmíněných dní pozorně sledovali aktuální informace k dopravě na standardních informačních portálech a na světelných informačních tabulích vybraných páteřních komunikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…