ManagementMania jako LinkedIn, ale praktičtější a zaměřená na kvalitu

24.11.2013 15:03

Uspět dnes ve světě businessu vyžaduje kromě obchodní zdatnosti také notnou dávku štěstí, ale především dobré konexe na správných místech. Projekt českého podnikatele a vizionáře Davida Melichara ManagementMania je v tomto směru průlomový. Nabízí fungující business networking, a má ambici stát se úspěšným konkurentem sítě LinkedIn, píše portál Ekonomika.cz.

ManagementMania jako LinkedIn, ale praktičtější a zaměřená na kvalitu
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

„Původně to byla encyklopedie metod řízení, kterou jsme otevřeli pro studenty jako jakousi mucholapku. Pak jsme ale změnili obchodní model a řekli si, že to zkusíme postavit jako samostatně stojící a samostatně se zaplativší portál. Tak vznikla ManagementMania,“ komentuje zakladatel a ředitel společnosti David Melichar pro server Ekonomika.cz.

Jeho projekt je globální a od počátku zamýšlený jako konkurent sítě LinkedIn, ovšem s tím rozdílem, že ManagementMania se více zaměřuje na dobré reference.

„Pokud někdo poskytuje dobré služby, aby to mohl uplatnit a z druhé strany, aby zákazníci měli kde vyhledávat. Je to takový business networking v neosobním smyslu slova,“ vysvětluje David Melichar.

Češi obecně se s pojmem „business networking“ teprve učí pracovat, známější je spíš v IT kruzích. Změnit by to měla nejen ManagementMania, ale také akce, kterou David Melichar chystá na začátek příštího roku – Plzeňský business kotel určený především studentům, podnikatelům a investorům.

„Ukáže jim business networking v praxi, aby pochopili, že mít dobrý nápad nestačí, je hlavně potřeba umět oslovit investora a dobře ten nápad prezentovat. To Čechům zatím víceméně chybí,“ myslí si David Melichar. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…