Medaili Za zásluhy obdržel Petr Nováček, analytik a komentátor Českého rozhlasu

29.10.2020 8:37

Prezident České republiky Miloš Zeman ocenil politického komentátora, novináře a historika Petra Nováčka medailí Za zásluhy. Dlouholetého pracovníka Českého rozhlasu znají posluchači z vysílání stanic Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus, kde komentuje vnitropolitické události, které souvisejí mimo jiné s politickými stranami, ústavními institucemi nebo volbami.

Medaili Za zásluhy obdržel Petr Nováček, analytik a komentátor Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Jestli je mezi novináři osobnost, která si zaslouží obdržet státní vyznamenání, pak je to bezpochyby dlouholetý komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček. Srdečně mu k udělení této pocty gratuluji. Jeho bravurní komentáře vnitropolitického dění patří k ozdobám vysílání stanic Radiožurnál a Plus. Vždy jsem obdivoval jeho výjimečné analytické schopnosti i to, jak k našim posluchačům díky své úžasné paměti dokáže hovořit bezprostředně ‚spatra?, nikoliv ‚z papíru?,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Petr Nováček, mimořádná osobnost české novinářské obce, působí v Českém rozhlase od konce devadesátých let. Při příležitosti 34. ročníku festivalu mezinárodní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio v roce 2018 uvedl generální ředitel René Zavoral Petra Nováčka do Síně slávy Českého rozhlasu za přinos v oblasti domácí publicistiky. Držitel Ceny Ferdinanda Peroutky a Ceny Opus Vitae, kterou mu udělila Nadace Českého literárního fondu za celoživotní přínos, vystudoval historii a češtinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…