Minisérie Spravedlnost bude ve světové premiéře uvedena na prestižním festivalu ve Francii

19.01.2017 19:15

Během 30. ročníku jednoho z nejvýznamnějších festivalů televizní tvorby FIPA, který se koná 24. - 29. ledna, bude v nesoutěžní sekci Panorama uveden první díl nové minisérie České televize Spravedlnost. Ve francouzském Biarritzu jej uvedou režisér Peter Bebjak a producent Rastislav Šesták. Na obrazovkách diváci Spravedlnost uvidí na jaře tohoto roku.

Minisérie Spravedlnost bude ve světové premiéře uvedena na prestižním festivalu ve Francii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

„Spravedlnost je třídílné psychologické drama o zločinu a trestu. O otci, který se rozhodne zachránit svoji dceru před trestem, který by ji čekal za vraždu prominentního soudce. Má také velkou výhodu, protože je zároveň i tím, kdo má danou vraždu vyšetřit,“ popisuje stěžejní zápletku režisér Peter Bebjak a dodává: „Zločin je dějovým pilířem mnohých, diváky, ale i kritiky oceňovaných děl. V případě Spravedlnosti jde o zločin, který následně zasáhne do života mnoha dalším lidem, bez toho, aby to mohli ovlivnit.“ Kreativní producentka Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině minisérie vznikla, jej doplňuje: „Divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce zůstává v napětí. Je to dáno nejen dějem, ve kterém se odkrývají okolnosti a důvody vraždy, ale také atmosférou, kterou tvoří herecké výkony, kamera, střih i hudba,“ a uzavírá: „Moc mě těší, že se podařilo Spravedlnost dovést od námětu až do francouzského města Biarritz, kde bude mít svou světovou premiéru.“ V hlavních rolích se objeví Ondřej Vetchý, Jitka Schneiderová, Martin Finger nebo Lukáš Vaculík.

Poslední televizní film České televize, Archiv režisérky Lucie Bělohradské, byl v programu festivalu uveden v roce 2010. František Němec, který v něm hrál hlavní roli, tehdy vyhrál cenu FIPA D´OR za nejlepší mužský herecký výkon.

hrají: Ondřej Vetchý, Martin Finger, Jan Plouhar, Elizaveta Maximová, Jitka Schneiderová, Kristýna Boková, Lukáš Vaculík, Aleš Bilík, Ondřej Malý, Veronika Jeníková, Lenka Krobotová, Dušan Urban a další, režie: Peter Bebjak // kamera: Martin Žiaran // scénář: Tomáš Bombík, Peter Bebjak // střih: Marek Královský // architekt: Petr Synek // kostýmy: Lucia Šedivá // hudba: Juraj Dobrakov // producent: D.N.A. production // kreativní producentka: Kateřina Ondřejková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…