Ministerstvo financí: 13 seminářů pro správnou realizaci projektů z evropských fondů

29.04.2018 20:20

Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s Auditním orgánem Ministerstva financí organizuje cyklus seminářů Dotace EU a audity. Série 13 akcí se uskuteční v průběhu května a června ve všech krajských městech. Účastníci budou seznámeni s příklady dobré praxe za účelem prevence pochybení v projektech příjemců evropských dotací. Cílem seminářů je podpořit správnou realizaci projektů z evropských fondů. Účast na seminářích je bezplatná.

Ministerstvo financí: 13 seminářů pro správnou realizaci projektů z evropských fondů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

„Rozhodli jsme se reagovat na velký zájem o téma auditů, a proto jsme připravili ve spolupráci s Auditním orgánem druhou vlnu seminářů, které navazují na obdobný cyklus z minulého roku,“ uvedla Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů. „Ještě více než minulý rok se chceme věnovat praktickým příkladům z auditů. Věříme, že žadatel či příjemce, který projde naším seminářem, bude schopen se vyvarovat podstatných pochybení a ušetří si starosti při kontrole či auditu projektu,“ uvedl ředitel Auditního orgánu Ministerstva financí Stanislav Bureš.

Série 13 seminářů připravují regionální kanceláře Eurocenter během května a června ve všech krajských městech a v Praze. Účastníci semináře získají přehled o auditním procesu, což jim umožní získat bližší představu, s čím vším se může jejich projekt setkat a čeho se mají případně vyvarovat a získat větší jistotu pro realizaci svého projektu. Za tímto účelem přednášející vysvětlí nejčastější auditní pochybení, která se vyskytují v praxi. Podstatná část semináře bude také věnována informacím o auditech v oblasti veřejných zakázek a v oblasti realizace projektu. V závěru semináře bude vyhrazen dostatečný prostor pro všechny případné dotazy a náměty.

Účast na seminářích je bezplatná. Další informace k jednotlivým seminářům jsou dostupné na níže uvedených kontaktech pro konkrétní města. Z kapacitních důvodů je nutné se s dostatečným předstihem registrovat. Semináře se uskuteční v níže uvedených termínech vždy od 9:30 do 13:30 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …